Follow Me

01.12.2014

1decembrie, prima zi de dupa noiembrie

Parade, parade... peste tot parade. Ziua Romaniei este!

Nu-mi reneg tara, dar nici nu ma apuca vreun patriotism cand vine vorba de sarbatorit. Nici cand joaca nationala Romaniei nu-mi vine sa imbrac un tricou galben si sa cant imnu', iar la goluri ma bucur doar daca sunt binedispus.

Ideea este ca asa cred ca suntem cam 90% din noi. La parade si unde e rost de bataie ca la meciul Romania-Ungaria, toti romanii sunt romani, iar in restul timpului "f%$k Romania".

Blamam saraca tara si folosim asta ca pe un semn de punctuatie de prea multe ori. Gen:

-Stai prea mult la coada = Romania, frate!
-Stai ca o sardina intr-un autobuz mai batran ca bunicut-o = Romania, frate!
-Ai un job de rahat = Romania, frate!
-N-ai job deloc = Romania, frate! 
-Te duci cu masina sa cumperi paine si stai la semafor 15 minute, adica fix cat ti-ar fi luat sa te duci pe jos sa o cumperi, sa iei aer sa si mananci juma' din ea = Romania, frate! 

Mai este mult pana departe, insa am senzatia ca suntem pe drumul cel bun. Alegerile au trecut si ele si s-au incheiat cu bine, zic, si parca se face un pic de lumina. Lumina nu e de la beculetele de sarbatori, care din punctul meu de vedere sunt aruncate asa ca sa fie si arata destul de urat in unele zone (Grinch said that!). Si lista poate continua.

Asadar, hai sa dam mana cu mana si sa fim mai patrioti si pe 13 septembrie si pe 29 aprilie si pe 5 noiembrie si pe 18 octombrie si cand ia bataie Romania de la Insulele Feroe. Si mai ales, cand avem sansa de a pleca din tara (din patriotism, evident), hai sa nu o mai facem de rahat peste tot pe unde ne ducem. Este, intr-adevar, o Romanie destul de primitiva din multe puncte de vedere, dar hai sa nu mai dam asa in ea, ca doar de 1 Decembrie ne atarnam steagul mai mare decat al vecinului si cantam din rasputeri in gand primele versuri din imn. 

2 comentarii: