Follow Me

07.02.2015

Say cheese!

Demult, dar nu foarte demult, suficient însă cât să se încadreze în "a fost odată ca niciodată", am fost și eu copil. Sigur, cei care mă cunosc ceva mai bine ar spune că nimic nu s-a schimbat și că am rămas la fel... un copil. Uneori nu îi contrazic. Poate că au dreptate.

De copilărie îmi aduc aminte cu drag și dor. Este poate cel mai frumos cadou pe care l-am primit până acum și asta mă bucură. Amintirile și senzațiile trăite atunci sunt întipărite bine în memorie și cu siguranță vor reprezenta niște secvenţe al naibii de amuzante când vor fi povestite copiilor mei.

Îmi aduc aminte, spre exemplu, cum tot ce ținea de domeniul fantasticului era prezent la fiecare pas. Fiecare poveste despre nu mai știu ce aventuri sau fiecare desen animat mă influența într-un mod benefic. A doua zi, eu eram acel erou din carte sau Tom din Tom și Jerry, iar drumul până în bucătărie într-o beznă totală devenea aventura mea. Era frumos.

Eu și sora mea eram mereu împreună, mereu într-o aventură. Cât mă bucur că fac parte din generația 90! Lucrul acesta m-a făcut să înțeleg ce înseamnă noțiunea de familie și cât de important este să faci lucruri împreună cu cei pe care îi iubești. Principiul acesta m-a format ca fiu, ca frate, ca logodnic și cu siguranță ca tată, atunci când va fi momentul.

Câteodată stăteam cu toții în fața aceluiași televizor urmărind tot felul de lucruri. În anumite zile se difuzau  desene animate, iar acest lucru era un fel de eveniment la vremea aceea. Părinții noștri erau îngăduitori și priveau alături de noi ce năzbâtii mai făceau Tom și Jerry. Tata ne lăsa mereu impresia că e foarte implicat în poveste. De fapt cred că și era. Ne cumpăra după aceea cărți de colorat și cartonașe cu personajele preferate.
Într-un fel, lucrul acesta m-a marcat și mă bucur că a făcut-o. Pentru mine, Tom și Jerry reprezintă fundația fiecărei amintiri din fața televizorului, așteptând să înceapă desenele. Era şi a rămas un serial simplu, ușor de înțeles și amuzant. Poate fi urmărit alături de întreaga familie, iar acest lucru cu siguranță creează o puternică legătură.

Ca să fiu mai exact, când mergeam la țară, reflexul imaginației mele era de a boteza toți pisoii Tom. Nu toți erau gri, dar asta nu conta chiar atât de tare. Pisoiul bunicilor îmi dădea senzația uneori că pricepuse că era Tom și că mă înțelegea pe deplin. Puteai să te superi pe mine? Absolut nu.

Desigur, Jerry nu fusese nici el mai neglijat. Sora-mea îl voia acasă cu orice preț. Și cum nimic nu era imposibil în timpul copilăriei, uite că într-o zi, Jerry era la ea în brațe. Mama îi cumpărase un hamster. Nici nu trebuia mai mult. Era Jerry, dar alb. Alb pentru că era mai curat, zicea sora mea.. Era plăcut să credem cu tărie că Tom și Jerry făceau parte din viața noastră și că acest lucru nu avea să se schimbe vreodată.

Sigur, înainte de toate astea, chiar noi înșine ne imaginam în rolurile celor doi. Eu îl alesesem, bineînțeles, pe Tom, iar ea pe Jerry. De fapt, cred că rolurile ne aleseseră pe noi. Câteodată am senzația că ea încă mai e Jerry, iar eu că sunt Tom. Uite că au dreptate cei care zic despre mine că am rămas un copil.

Acum nu mai trebuie să aștept o anumită zi pentru a-i revedea pe cei doi prieteni la televizor. Apăs un buton, comut pe Boomerang şi iată-mă înapoi în timp. 

                                

8 comentarii:

 1. Tom si Jerry a ramas de actualitate si in familia noastra si chiar daca,conform standardelor,nu mai sunt de multa vreme un copil,inca urmaresc cu placere aventurile lor...impreuna cu tati,bineinteles :D .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că nu sunt singurul care încă se bucură și amuză când îi vede pe cei doi la Tv :-D

   Ștergere
 2. Trebuie sa recunosc faptul ca daca m-ar pune cineva sa aleg un singur desen animat reprezentativ pentru copilaria mea, acela ar fi cu siguranta Tom si Jerry! Cu siguranta este genul de desen animat de privit in familie. Copiii care au amintiri din serile in care se uitau cu parintii la TV sunt tare fericiti! :)

  Ma bucur ca ai impartasit cu noi aceste amintiri, fotografiile sunt minunate si pline de emotie, iar ultima imagine m-a facut sa rad copios. :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îmi pare bine că te regăsești în acest articol și într-adevăr, imaginea de la final e amuzantă și surprinde umorul simplu și bun:)

   Ștergere
 3. Eu si acum ma uit la tom si jerry si sunt nascuta prin 87' :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu si acum ma uit la desene animate! :)) Pornesc televizorul si le las asa in casa, cand fac treburi. Tom si Jerry erau si inca sunt si preferatele mele! <3

  RăspundețiȘtergere