Follow Me

30.06.2015

Forever young

Te-ai întrebat vreodată oare câți ani are tinerețea? Eu mă întreb genul ăsta de lucruri. Nu te grăbi să dai cu piatra și să mă faci nebun, pentru că totul vine din rațiune!

Să știi că mă gândeam zilele astea la faptul că va exista un moment în viața mea în care părul alb îmi va invada tărtăcuța, genunchii îmi vor obosi după două sute de trepte, iar copiii îmi vor da sărut-mâna. 

Știu, știu... se numește proces de îmbătrânire și toată lumea îl experimentează pe propria piele, doar că uneori mă gândesc luuuuung spre viitor și mă imaginez bătrânel. Pe lângă toate chestiile clasice care îmi trec prin cap, singurul pe care pun accent este legat de faptul că atunci sper că o sa am și eu o barbă de Doamne-ajută. Matur, nu?

De unde am pornit cu acest gând?


De curând am revăzut filmul Portretul lui Dorian Gray și de acolo nu a mai fost decât un pas până când să-mi las gândurile să zburde. Pentru cine nu a văzut filmul, este vorba de un tip tânăr și chipeș care își dorește să rămână mereu tânăr. Pentru asta el face un pact cu știi tu cine. În schimb, un tablou care îl întruchipa avea să sufere toate schimbările ce veneau odată cu vârsta. Sau mai neacademic spus... îmbătrânea tabloul în locul lui. 

Și mă întrebam, oare cum ar fi să poți rămâne tânăr pentru o eternitate. Pe lângă clișeul cu fântâna tinereții și toate cele din jurul acestui subiect, cum ar fi?

Cum ar fi să rămâi ca la 24 de ani și să poți face ce-ți trece prin cap lipsit de orice grijă. Să poți lăsa pe mâine ce poți face azi, să fii cu capul în nori cât vrei tu, pentru că e și mâine o zi și așa mai departe. Să poți să îți asumi orice risc fără să te gândești la consecințe și fără să ai teama că pierzi timpul. Dacă ar fi să fie, ai putea să-ți lași și ceasul acasă.

Ai putea să ai orice job și să demisionezi apoi pentru ca mâine să o iei de la capăt. Ai putea să aștepți liniștit mașinile zburătoare și să pui de pe acum bani ca să faci școala de șoferi spațiali. Ai putea fi primul om care se teleportează pentru că 100 de ani de acum înainte nu sunt chiar așa de mulți.

E doar un exercițiu de imaginație, dar zău ca ar fi tare. Cu toate astea, până când lucrul ăsta o sa fie posibil, mă bucur de fiecare pas pe care îl fac. Mă bucur de părul meu castaniu, de micile riduri de sub ochi, de faptul că pot alerga mai repede ca Sonix și capacitatea de a tasta o grămada de cuvinte pe minut. 
Dacă ai timp, gândește-te și tu la asta. La cum ar fi să rămâi la vârsta pe care o vrei. Vezi ce iese, dar ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să... știi tu continuarea.

Dă-i play și dă-i din cap pe: Red Hot Chili Peppers - Snow


2 comentarii:

 1. I need a translator right now! :-P I want read your articles!
  Kiss kiss ♥ have a great week
  Read the new post on my blog http://trendytips-trendygirls.blogspot.com

  RăspundețiȘtergere
 2. I will translate it in a few days. Some of them are translated in english.
  You too have a great week, Anita :-D

  RăspundețiȘtergere