Follow Me

20.07.2015

5 motive sa stai la casa

M-am decis. Fără doar și poate un apartament sau o garsonieră nu vor putea niciodată să îți ofere libertatea pe care o casă o poate da. E cam atât de simplu. Când vine vorba de viitorul meu, în mod clar mă văd locuind într-o casă echipată cât se poate de personal și smart și... ceva mai departe de oraș.


Ca să mă fac mai bine înțeles de ce consider eu că o casă reprezintă ”the next level” față de statul la bloc, o sa îți înșir mai jos fix 5 motive:

1. Atunci când stai la casă, ai intimitate.

Da, cu siguranță te poți bucura de un nivel ridicat de intimitate. Nu te vei mai lovi de ochii vecinilor de la etaje atunci când ajungi acasă și nici când ești în casă. Poți să stai bine mersi și în curul gol fără să-ți pese că doamna Cristescu analizează obiectiv fiecare mișcare. Poți să chemi pe cine vrei în vizită fără să te trezești apoi cu încă o persoană la întreținere. Și lista poate continua, dar sunt sigur că ai prins ideea. 

2. Spațiu mult mai mare sau mai bine zis, NU cutie de chibrituri

Eu de foarte multe ori mă simt limitat de dormitorul ăsta din care scriu acum. Aș vrea să mă pot plimba în voie prin casă și să fac ceva mai mult de 6 secunde până în bucătărie. La casă ai o libertate ceva mai mare de mișcare. Unde mai pui faptul că ai și o curte unde poți să-ți faci un grătar când ai tu chef sau dacă ești dat naibii îți poți monta o piscină supraterană și aia e. 

3. Scapi de vecinii cu spirit arhitectural ridicat.

Cred că toți ne-am lovit de genul de vecini care în plină zi sau noapte încep să-și renoveze apartamentul sau garsoniera așa cum au văzut ei prin reviste sau ziare. Și atunci apucă bine cu mâinile lor dibace bormașina cumpărată la ofertă și barosul împrumutat de la văru' nu știu care și dă-i nene! Bum bum bum... bum, ore întregi. Enervant? Da. Legal? Not so much dacă dai în pereți de rezistență. Îi interesează pe ei? Nop.

La casă zău că nu prea ai parte de așa ceva. În mod clar nu o să ai vecini deasupra ta, iar cei din stânga sau dreapta sunt la destui metri depărtare cât să nu te deranjeze ce fac. 

4. Casa o poți construi chiar tu.

E plăcut să te implici în construcția propriei tale case. Poți să pui accentul pe fiecare detaliu, poți să o vezi ”crescând”, știi exact ce materiale se folosesc și mai ales, simți că este a ta. Un apartament sau o garsonieră nu îți va putea oferi niciodată sentimentul ăsta. 

5. Costuri reduse de întreținere

Întreținerea este „a pain in the ass”, mai ales iarna când scoți din buzunar bani frumoși doar pentru a achita tot ce e trecut în registrul de la asociație. 

La casă în schimb nu te vei confrunta cu astfel de costuri. Îți montezi centrală termică, izolezi și gata. Îți manageriezi energia în modul tău propriu și personal. Nu te va da nimeni afară și nici nu vei fi trecut la ”rău platnici”. 

Pe scurt, cam așa văd eu situația și nimic nu mă va face să-mi schimb opinia. Sunt radical. 

Puneți căștile și dă-i volum la: Parov Stelar - The Sun

2 comentarii:

 1. "La casă zău că nu prea ai parte de așa ceva. În mod clar nu o să ai vecini deasupra ta, iar cei din stânga sau dreapta sunt la destui metri depărtare cât să nu te deranjeze ce fac."

  Ai parte si de asa ceva. Stai ca iti povestesc intamplarile mele de cand m-am mutat la casa.

  In primul rand specimenul cel mai intalnit, atunci cand te muti la casa, este ghiolban cocalarus. Acest specimen are impresia ca maneaua e pentru toti, prin urmare nu ezita in a-si lua niste boxe din alea invers proportionale cu creierul lui si a pune o behaiala, sa s'auda zece case mai incolo, sa se stie ca el are valoare. Ce parere au ceilalti? Ca e un idiot si o specie inapoiata de om, care n-a auzit de acea inventie numita casti.

  Vecinu' cu lemnele. Da, cei care au centrala termica pe lemne, trebuie sa isi cumpere lemn pt iarna. Mult. Si trebuie descarcat. Si cand descarca vecinu' lemne ai impresia ca au intrat peste tine in casa o cireada de elefanti. Asa se aude. Bine ca asta se intampla intr-o singura zi, maxim doua, dar ii injuri in gand macar de vreo doua trei ori, ca sa arda bine lemnu' iarna.

  VECINEEEEEE....da. acele fiinte care n-au auzit de inventia numita telefon. Si acei oameni care nu si-au instalat inca o sonerie la casa. Because why the fuck not live in the middle ages?!

  Oh, don't worry! Si cand stai la casa se aude cand se apuca vre'un vecin sa-si modernizeze coliba. Nu se aude la fel de puternic, dar tot se aude.

  Legat de costurile la casa, da. Poate ca sunt ceva mai reduse decat la bloc. Noi avem centrala electrica si platim iarna in jur de 2000ron poate chiar mai putin. Nu stiu cat platesc cei care au centrala cu lemne sau cu gaz.

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu te contrazic. Sunt sigur că există vecini de tip ”asshole” peste tot, dar cu toate astea m-aș muta la casa chiar de mâine dacă aș avea șansa.

  Anyway, funny comment :-))

  RăspundețiȘtergere