Follow Me

18.08.2015

Impresii despre filmul "The gift"

Nu am eu prea mult timp liber, dar și când îl am, mă duc la film. E clar faptul că filmele au o altă savoare în sala de cinema. Niciun televizor, oricât de mare ar fi sau oricât de 3D, nu poate compensa sentimentul ăla mișto pe care îl ai atunci când ești așezat confortabil în scaunul din sală.

Ideea e că am tot văzut filme SF în ultima vreme, iar Loredana mi-a reproșat într-un mod cât se poate de simpatic acest lucru. Fac acestă precizare pentru că în momentul în care trebuia să ne hotărâm la ce film mergem, eu eram pornit să mergem la Self less, iar ea era decisă să mergem să vedem The gift. Aparent, cuvântul ei a cântărit cu un gram mai mult și am hotărât să mergem la The gift. Recunosc, că am fost sceptic la ideea filmului și credeam că anticipez finalul. Asta m-a făcut să plec cu o idee preconcepută spre cinema. Am greșit, n-am ghicit finalul.

Genul filmului este un pic thriller, un pic mystery, aspect ce reiese și din profilul de Imdb. Aș adăuga faptul că filmul te ține un pic în suspans în anumite momente și te face să îți pui niște întrebări, mai mult sau mai puțin logice. De exemplu, eu mă tot întrebam dacă Robyn, tipa din film, nu era un strop cam slăbuță de duh. Sunt anumite faze în care am senzația că oricine altcineva ar fi acționat un pic diferit, but who the hell am I.Pe de altă parte, de-a lungul celor aproape două ore, povestea filmului se conturează frumos și scoate la iveală câteva trăsături ale personajelor pe care nu le-ai fi anticipat de la început. Trebuie să precizez că există o fază în film în care te vei speria în ultimul hal, dacă îl vei vedea la cinema. Să nu zici că nu ți-am spus.

Finalul cred că mi-a plăcut cel mai mult. Un pic psihologic și suficient de bine construit cât să te facă să zici ”hmm”.

Dacă ar fi să dau un calificativ pentru film, aș da ”merită văzut”, dar nu o să dau niciun calificativ pentru că nu sunt un critic de filme.

Până să mergi să-l vezi, dă-i play la Maverick Sabre - Emotion

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu