Follow Me

20.10.2015

It's about time!

Einstein a spus că timpul este relativ și vreau să pornesc de la această deviză, din simplul fapt că timpul, în esență, are câte o definiție pentru fiecare dintre noi. Unii spun că timpul înseamnă bani, alții spun că timpul e o constantă importantă când vine vorba de descoperiri științifice, iar alții spun că timpul este timp și... cam atât. 

Ce să mai încolo și încoace, timpul ne cam guvernează viețile și asta nu de ieri, de azi, ci cam de la Big Bang încoace. Astfel, timpul se joacă cu noi toți. Indiferent că ne aflăm în prag de sesiune și am da orice pentru încă o noapte în care pe onoare de student că am învăța tot sau că trebuie să ne trezim într-o zi de luni la fix 7 dimineața și am face pact cu Diavolul pentru încă 5 minute.


Unii vorbesc despre teleportare înapoi în timp, alții susțin că mai draguț ar fi să mergem în viitor, iar eu spun că ar fi mai ok să rămânem cu picioarele pe pământ și să ne bucurăm de fiecare secundă. Și uite așa, gând la gând cu bucurie, cei de la Evolio s-au gândit că timpul ar trece într-un mod mai interesat cu un smartwatch. Sigur, un xWatch nu ne poate duce în trecut, dar ne poate purta spre viitor într-un mod elegant, secundă cu secundă.


Iar în caz că te întrebi dacă  îmi doresc un astfel de ceas și mai ales de ce, ești pe punctul de a afla din următoarele rânduri. Da, îmi doresc un astfel de ceas din motive demne atât de secolul 20, cât și de cel actual. Puțină magie și mă întorc câteva rânduri în secolul 20 (pentru că pot). Ei bine, încă de pe la vârsta de 5-6 ani am purtat aproape în fiecare zi ceas la mână. Pur și simplu mi s-a părut normal ca la mâna stângă să-mi stea bine legat un astfel de ”dispozitiv”. Odată cu trecerea timpului, lucrurile au mai evoluat nițel, iar ceasurile sunt și ele din ce în ce mai... deștepte. Iar ca să mă întorc în secolul 21 (time-travel, again!) sunt convins că mâna mea este pregătită pentru un Smartwatch Evolio xWatch. Pur și simplu, îmi place ideea că într-un dispozitiv atât de mic încape atât de multă tehnologie. Cât de mic? Păi, Evolio xWatch are un display tactil de 1.22″ de tip IPS cu o rezoluție de 240*204 pixeli. Apropo, ecranul poate fi customizat prin alegerea uneia dintre cele 9 teme disponibile. Practic pot avea câte o temă diferită în fiecare zi și să mai și rămână pentru săptămâna ce urmează. Cu alte cuvinte, denumirea de smartwatch nu este atribuită așa aiurea în tramvai, ci chiar pe bună dreptate.Uite, ca să înțelegi mai bine despre ce vorbesc, trebuie să știi că Evolio xWatch oferă o serie de funcții interesante care nu doar că îmi pot face viața mai ușoară, dar, cum am spus și mai devreme, vor face ca timpul să treacă mai firesc, mai natural. Printre aceste funcții se numără faptul că pe display-ul ceasului pot vedea notificările de pe telefonul la care sunt conectat, dar mai poate afișa și anumiți parametri referitori la stilul de viață pe care îl am. De la ritmul cardiac, câte calorii am ars și până la câți pași am făcut sau calitatea somnului, toate acestea vor constitui un upgrade al vieții mele.Și nu-mi fac griji dacă într-o zi aș trece de la sistemul Android la cel IOS, pentru că Evolio xWatch este compatibil cu ambele sisteme de operare. Mă bucur, de asemenea, de faptul că ceasul are o autonomie care variază de la 2 până la 5 zile de funcționare, adică exact cât aș avea nevoie într-o săptămână aglomerată. Unde mai pui că ceasul beneficiază și de o funcție anti-furt foarte interesantă. Practic, voi primi o notificare dacă distanța dintre ceas și telefon devine mai mare de 15 metri. Așa pot fi sigur că ”ne ținem de mână” în orice moment.

Și uite așa, secundă cu secundă ne apropiem tot mai mult de elementele care acum câțiva ani păreau SF. Nu pot decât să mă bucur că sunt contemporan unor astfel de timpuri și să declar cât pot de tare că ”It's about time!”


2 comentarii:

  1. Imi place ceasul prezentat, pare foarte inteligent. Si arata si bine, pe deasupra :D

    RăspundețiȘtergere