Follow Me

09.12.2015

Review pentru primul smartwatch românesc: Evolio xWatch

Gata! M-am jucat destul cu smartwatch-ul Evolio xWatch, care de altfel este primul smartwatch românesc. Stau cu el la mână de cam două săptămâni, timp în care am tot ”tras” de el, încât să îmi dau seama dacă într-adevăr livrează ce zice și, și mai important decât atât, dacă am (ai) nevoie de ce livrează el. Așadar: review Evolio xWatch să fie!

Încă de la unboxing, feelingul a fost unul plăcut. În cutie am găsit, pe lângă ceasul Evolio xWatch, manual cu instrucțiuni de folosire, un cablu de alimentare și certificatul de garanție.

Voi trece în revistă ce nu mi-a plăcut și o voi face încă de la început, pentru că vreau să las aspectele bune la final. S-ar putea ca doar în cazul ceasului meu să fie așa, însă în partea de jos a ecranului acestui ceas Evolio xWatch am descoperit o mică problemă de îmbinare. Se vede puțină lumină din interior dacă privești dintr-un anumit unghi. Nu este ușor observabilă, dar eu am observat-o și asta ar fi un punct în minus. Trecând peste asta, smartwatch-ul arată impecabil. Eu am Evolio xWatch negru și arată excelent la mână.


Cureaua este de calitate, dar dacă simți nevoia să o schimbi, poți face asta. Pe spatele ceasului se găsește un senzor, dar și un difuzor destul de puternic. Per total arată mai scump decât este de fapt și destul de solid. LIKE!

La capitolul funcții, ceasul Evolio xWatch livrează cam tot ceea ce are nevoie un utilizator obișnuit. Poți răspunde la apeluri de pe ceas, poți vedea mesajele pe ceas și poți răspunde cu mesaje prestabilite de pe acesta. O precizare la capitolul ”răspuns la telefon de pe ceas”: în momentul în care telefonul este sincronizat cu ceasul și răspunzi la un apel, îl vei auzi pe cel cu care vorbești în... ceas. Trebuie ori să oprești bluetooth-ul înainte de a răspunde, ori să selectezi, după ce ai răspuns, cum este în cazul telefonului meu, difuzorul telefonului ca ”loc” în care să se audă. Poate fi frustrant la început, dar odată ce te-ai obișnuit nu o să fie mare scofală. Tot la capitolul notificări, ceasul Evolio xWatch este prevăzut și cu vibrații, ceea ce mi se pare extrem de folositor, mai ales pe stradă.

De asemenea, Evolio xWatch îți poate măsura ritmul cardiac, iar, din câte mi-am dat seama, o face chiar bine.


În plus, dacă vrei să știi câți pași faci, s-ar putea să găsești funcția de ”pedometru” interesantă. Am testat-o și eu câteva zile și mă declar impresionat. Îmi pare că smartwatch-ul aproximează destul de exact cât și cum. Ba, mai mult decât atât, îți indică și câte calorii ai ars, ceea ce se poate dovedi util în anumite situații.Tot cu Evolio xWatch poți schimba melodiile pe care le asculți de pe telefon, fapt ce s-ar putea să fie un mare avantaj în cazul în care utilizezi telefonul pe post de Mp3-player. Mai ai o funcție de evaluare a somnului, dar și una care este menită să îți amintească faptul că ești sedentar. Cu alte cuvinte, stai mult într-un loc... bip, bip.

Alarma, Calendar sau Cronometru sunt alte aplicații cu care acest smartwatch românesc vine echipat, aplicații ce s-ar putea să te scutească de timpul în care ar trebui să scoți telefonul din buzunar sau geantă. Acum, poți face totul din încheietură. A, uitasem și de funcția captură la distanță, care îți permite să declanșezi camera telefonului de pe ceas. E utilă dacă ”priponești” telefonul într-un loc și te strângi cu prietenii în fața lui pentru a vă trage în poză. Un fel de temporizare, dar mai cool.Dacă ești orientat spre customizare, poți alege dintre 7 interfețe pe care Evolio xWatch le pune la dispoziție. De la ecran cu ceas analogic și până la cel digital, toate arată ok. Cu toate astea, n-ar strica să fie ceva mai multe sau să existe o posibilitate prin care utilizatorii să își poată crea singuri o astfel de interfață.

Autonomia acestui smartwatch românesc variază între 2 și 5 zile, adică exact cum spun și cei de la Evolio. De exemplu, dacă ții ceasul Evolio xWatch sincronizat cu telefonul și ai și pedometrul pornit, s-ar putea ca seara când ajungi acasă să fie nevoie să-l cam pui la încărcat. În schimb, dacă ești mai moderat, ai șanse să te țină chiar și 5 zile, așa cum am spus mai sus.

Evolio xWatch poate fi sincronizat atât cu dispozitive care folosesc Android ca sistem de operare, dar și cu cele care utilizează iOs, adică Iphone-uri.

Per total eu mă declar mulțumit de Evolio xWatch și de tot ceea ce livrează el. Prețul acestui smartwatch de 399 de lei este unul care reflectă într-adevăr tot ceea ce este el capabil să ofere utilizatorului. Reușește să fie ceea ce trebuie să fie: un ceas inteligent, adică o extensie a smartphone-ului, fără a încerca să îl înlocuiască.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu