Follow Me

19.06.2016

Am văzut Warcraft și mi-a plăcut?

Aș putea invoca o grămadă de motive pentru care, în ultima lună, nu prea m-am atins de blog. Nu voi face asta. În schimb, trebuie să remarc faptul că "it's good to be back". Bun, și dacă am lămurit în două rânduri aspectul ăsta, trec direct la subiectul acestei postări. Am fost la cinema și-am văzut Warcraft - Începutul

Până să scriu câteva păreri despre film, ar fi ok să știi că m-am învârtit puțin în universul Warcraft de-a lungul tinereții mele. Îmi amintesc și acum cât de fericit eram că-mi mergea Warcraft III pe calculatorul pe care-l aveam atunci. Apoi, am pierdut ceva vreme și prin World of Warcraft, unde-mi făcusem un frumos Warlock. Am ajuns cu el la level 85 pentru că asta era level-ul maxim la care puteai ajunge atunci. Acum mă mai joc din când în când câte un meci de Heartstone, iar anul trecut mi-am trecut în palmares și câteva meciuri de Heroes of the Storm. Toate astea sunt conectate la universul Warcraft. De aici practic și dorința de a vedea filmul.


Așadar, luat ochelarii 3D în rucsac, mândra de mână (n-a fost încântată de alegerea filmului) și purces la drum spre cinema. Recunosc faptul că atunci când am văzut că e 3D am fost puțin entuziast, gândindu-mă că ”băă, să vezi ce efecte mișto or fi băgat de zici că ești acolo”. Concluzia faptului că e 3D este că te doare capul degeaba. Putea la fel de bine să fie 2D.

Buuuun. Nu o să dezbat povestea prea tare, pentru că filmul este oarecum previzibil în câteva aspecte încă din prima jumătate de oră-ish. Mi-a plăcut cum arătau orcii și cred că a fost reprezentată interesant ideea de ”for the horde”. Cu toate astea, aș fi vrut ceva mai multă personalitate pentru fiecare personaj în parte. De ce zic asta? Pentru că după ce-am ieșit din sala de cinema, nu-mi prea mai aminteam cine era care și ce voia de fapt ăla de la ălălalt, cum arăta ăla care era mai bun și până la urmă de ce s-a întâmplat x chestie atunci. Cu alte cuvinte, personajele parcă erau trase puțin la indigo. 

Tot referitor la poveste, au fost câteva elemente pe care le-aș fi vrut puțin explicate. De exemplu, aș fi vrut ceva mai multe detalii despre vraja pe care o folosește Gul'dan. Apropo de Gul'dan, el mi-a plăcut cel mai tare. Bine construit, și-a făcut treaba grozav în a te face să-l disprețuiești (oarecum) încă din primele minute. Un personaj negativ bun.


Din punct de vedere vizual, filmul arată bine, iar scenele cu lupte te țin în priză și cred că la fel s-ar fi întâmplat și dacă era 2D. Scena cu bătălia din pădure mi-a plăcut mult. 

Finalul e interesant și frustrant puțin în același timp. Este evident că vor mai urma și alte filme Warcraft și sunt tare curios câte vor fi. Povești de spus ar fi destule, dar mi-aș dori ca în următorul film Warcraft să văd ceva mai multă personalitate pentru personaje. Aici, pur și simplu parcă nu te poți atașa de nimeni.

Merită să mergi să vezi filmul? Da, merită. Merită pentru că e Warcraft și pentru că asta contează mai mult decât alte aspecte pe care le-ai putea găsi ca fiind negative. Plus că la cât au amânat filmul ăsta și la câți bani au investit în el, era și păcat să nu apară o dată și o dată. Am vrut Warcraft?! Avem! 

Melodie bună de ascultat - Will Young - Losing Myself

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu