Follow Me

20.07.2016

Run, Forrest, Run!

Cumva, a devenit un trend să faci sport. Iar tehnologia trage și ea tare să fie alături de noi atunci când ardem calorii. Ne numără pașii, ne trimite notificare când am depășit nu știu ce număr de carbohidrați și așa mai departe. Nu-i e ceva rău, chiar deloc, dar, dacă ar fi să aleg un lucru, sau mai bine zis un sentiment care mă motivează pe mine, Andrei Răduică, să fac sport (din când în când) este ambiția de a trăi mult. Poate sună ciudat, poate sună exagerat, poate sună cum n-a mai sunat (rimă), dar ăsta e adevărul. Vreau să trăiesc mult, vreau să ma bucur de viață, iar pentru asta trag tare în fiecare zi, uneori și involuntar, și îți explic imediat ce și cum, inclusiv ce înseamnă acel ”involuntar”.

Până să ajung acolo, mărturisesc faptul că am zăbovit ceva pe site-ul EvoMag în încercarea de a găsi produsul perfect care m-ar ajuta pe mine și mai tare să mă mențin în formă. Nu m-am aruncat aiurea în tramvai să aleg cel mai performant telefon sau cel mai deștept ceas, pentru că mi se pare că a te menține în formă depinde în primul și în primul rând de tine (în cazul de față, de mine). Așadar și prin urmare, după îndelungi navigări, am ajuns la concluzia că cel mai potrivit element care m-ar ajuta să mă mențin în formă ar fi... o pereche de pantofi sport buni! Am zis!


Așează-te bine în scaun, pentru că din următoarele fraze vei înțelege de ce am făcut o astfel de alegere.

Să zicem că la mână porți un smartwatch. Să zicem că l-ai pornit dis de dimineață înainte să bei cafeaua, înainte să îți alegi haine și așa mai departe. L-ai pornit și i-ai ordonat printr-o apăsare de buton să îți numere pașii. Iar de dragul acestui experiment chiar am făcut asta. Adică am luat una bucată smartwatch și s-a întâmplat ce scrie mai sus.

Rezultatul este cel pe care îl vezi în poză, iar concluziile acestui experiment sunt:


1. Time means steps, pentru că... ceas inteligent!
2. Ceea ce mi-a permis să fac atâția pași a fost faptul că în picioare am avut o pereche bună de încălțări care a fost ideală și în cazul sesiunilor de sport involuntar. Iar sport involuntar înseamnă acele moment în care eu, același Andrei Răduică, alerg după autobuze pentru că niciodată, dar niciodată nu pot prinde unul la botul calului (expresie populară).

Ideea e că îmi și place să merg pe jos. Mă relaxează și mă ajută să gândesc ceva mai limpede. Bine, la mersul meu pe jos contribuie și faptul că abonamentul la RAT costă cât costă. Și aici, punctez din nou că atunci când mergi pe jos, oricât de blindat de dispozitive smart ai fi, dacă n-ai încălțări ok, aplicațiile de contorizare a pașilor n-ar fi decât chestii care ți-ar consuma degeaba bateria la telefon sau ceas. Crezi că degeaba s-a încălțat motanul încălțat? (sau, vorba aia, ar putea fi o coincidență. Ar putea fi...)

Și dacă tot zic de sport și cum mă mențin în formă, mi-am luat tot pantofi sport în picioare și am încălecat bicicleta mea pliabilă, care reprezintă al doilea mijloc de transport al meu. Am pornit la drum și de data aceasta am pus telefonul să-mi numere pașii. N-a numărat el cine știe ce, dar de pedalat am tot pedalat cu mândra mea și-am făcut și asta (vezi poză).


Ce să mai, dacă nici în 2016 nu ai suficiente chestii care să te ajute să fii în formă, înseamnă Portugalia n-a câștigat campionatul european (am ținut cu Franța). Important este până la urmă să conștientizezi faptul că tot ceea ce faci, faci pentru tine. Un smarphone sau un smartwatch te vor ajuta să te lauzi sau mai bine zis să dai share, dar restul depinde de... ghici cine? De tine!

Run, Forrest Run! Dar, din nou... ar putea fi o coincidență. Ar putea fi...


2 comentarii: